PHU QUOC

Na ostrov Phu Quoc, nejjižnější a Thajsku nejpodobnější ostrov ve Vietnamu, jezdí několik trajektů denně, můžete si vybrat speed boat, či klasický trajekt. Speed boat trvá cesta asi 2,5h a je lépe si lístek rezervovat aspoň den dopředu. Náš lístek (myslím, že ten nejdražší co mají) stál 340 000/osoba. K zakoupení v SuperDong office v přístavu.





Ubytování
Většina turistů se ubytovává v okolí městečka Duong Dong, ačkoli na jihu a východě ostrova je také spousta resortů. Jejich výhodou jsou krásné pláže a osamělá poloha, nevýhodou je, že po setmění tam víceméně budete sami a nedá se tam nic moc dělat.

Naše ubytování bylo od města trochu dál, taxíkem za 7000 VND a 10 min, ale měli jsme o to opuštěnější pláž, což rozhodně stálo za to.

Navíc jsme bydleli v chatičce a ne v pokoji, což je také velká výhoda a cena byla velmi příjemná (35 USD/chatka vč. snídaně) www.resortthaitantien.com.

Pláž u resortu


Atrakce:
Mimo koupání můžete na Phu Quocu:

- vyrazit na šnorchlovací výlet, z mého hlediska uspokojivý tak na 50%, protože jsme viděli jen polomrtvé korály, navíc bylo hodně větrno a kalná voda
Šnorchlování na jihu ostrova

- noční lovení olihní

- pronajmout si motorku a objet ostrov

- navštívit psí farmu, perlí farmu, pepřovou farmu, krokodýlí farmu
Perlí farma

- vidět několik pagod, muzeí, bývalé vězení, válečný pomník

- prozkoumat vnitrozemí a podívat se do národních parků, k jezeru, vodopádu, nebo třeba na krásnou Bai Sao beach.

- Ochutnat mořské plody na nočním rybím trhu v Duong Dong.
Rybí trh v Duong Dong

My jsme byli šnorchlovat, lovit olihně, na perlí a pepřové farmě, v národním parku, Bai Sao beach a na rybím trhu.

Ačkoli má Vietnam tak dlouhé pobřeží, že se nám Středoevropanům ani nezdálo, vůbec neumí připravit ryby. Proto se raději na mořské pochoutky tolik netěšte, abyste nebyli zklamaní. Příjemné překvapení to pro vás může být vždycky.



Z Phu Quocu se můžete vrátit lodí, nebo letadle pokračovat do Saigonu či Hanoje. My jsme zvolili poslední možnost, když jsme věděli, že na přelomu ledna a února tam bude pěkná kosa.



Letět můžete např. se low cost společností Viet Jet Air nebo jako my s Vietnam Air. Letenku si raději kupte předem, protože skoro měsíc dopředu už jich bylo hodně vyprodaných.

Žádné komentáře:

Okomentovat