HOI AN


Cesta z Hanoje do Hoi Anu trvá asi 23 hodin, na to se psychicky připravte předem.


Z Hanoje jeden autobus přímo do Hue, bývalého královského města, kam by měl přijet v 8h, abyste stihli navazující v 9h ráno, který jede do Hoi An. To se bohužel nepodaří skoro nikdy, takže najednou získáte asi 4h na prohlídku Hue, což lze na druhou stranu považovat za přínosné, pokud tedy nejele jak z konve, jako v našem případě.



Autobus do Hoi An odjíždí asi ve 13.30, počítejte s částečným zpožděním, zajížďkami, nakládáním a vykládáním různých krabic a pytlů a kolem 18h budete v Hoi An. Místní autobusové nádraží je blízko od centra, téměř v docházkové vzdálenosti.



Ubytování

Většina turistů se ubytovává kousek od historického centra, my jsme měli štěstí a nechali jsme se přesvědčit mladou sympatickou Kim, abychom vyzkoušeli jejich homestay. Vlastní pokoj, krásný čistý a nový, asi 10 min do centra. Parádní volba, moc milá rodina a slečna ochotná zajistit různé zájezdy a výlety.

Camnam homestay: camnamhomestay@gmail.com, 29 Nguyen Tri Phuong St, Hoi An.



Zajímavosti

Hoi An je krásné, relativně klidné a turistické město. Je z něho cítit historie a prolínaní Japonské, Čínské a Vietnamské kultury.

Můžete zde navštívit řadu historických památek (staré domy, obecní domy, domy shromáždění, pagody, dílny, ...). nejlépe zakoupit vstupenku do 7 objektů a pak si vybrat ty, které vás nejvíce zaujmou. 


Můžete se procházet uličkami, ochutnávat místní delikatesy (třeba večer podél řeky), kochat se lampiony a relaxovat.

Můžete se vydat na pláž.

Nebo můžete nakupovat, protože v Hoi An žije asi 5000 krejčích, kteří vám na míru ušijí, co si vzpomenete. A kolikrát do druhého dne. Jednoduché šaty by měly stát okolo 15 USD, složitější šaty s podšívkou 50 USD, sako 45 USD, oblek asi 100 USD, pánská košile 20 USD. Doporučit můžu Mr Xe, 71 Nguyen Thai Hoc St., kde jsme byli velmi spokojeni.



Vydat se také můžete na výlet do My Son, což je taková Vietnamská obdoba Ankorwatu, s tím rozdílem, že My Son byl během války v 70tých letech rozbombardován, takže z celého impozantního místa zbyly bohužel už jen ruiny. I tak ale stojí za návštěvu.

Žádné komentáře:

Okomentovat